24.04.2024

Україномовний McDonald’s: як у Тернополі коментують скандал?

Ваша реклама

В Україні розгорівся скандал через те, що в проросійський блогер Шарій обурився, бо в меню McDonald’s немає російської мови. Мовляв, цитуємо «Таке рішення в черговий раз підкреслює ставлення до половини населення України, що розмовляє російською». Наша знімальна група спеціально приїхала в місцевий заклад мережі, щоб почути думку щодо цього в Тернополі.

Думки відвідувачів закладу різняться. Дехто вважає, що відсутність російської в меню закономірна, а хтось допускає можливість того, що вона може там бути.

Позиція ж закладу чітка і непохитна – російської в меню не буде. Принаймні так написали на офіційному сайті. Англійську обрали, як мову міжнародного спілкування, українську ж – бо вона державна. Цитуємо: «Українська мова є пріоритетною не лише в меню терміналів, але й у спілкуванні з відвідувачами. Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах, наведена інформація на сайті та в куточку споживача»

Пост відомого пропросійського блогера Анатолія Шарія обурив тернопільських активістів, котрі стають на захист української мови. До прикладу, Назар Сарабун каже, що за 30 років незалежності українська в Україні не набула тої пріоритетності, якої б хотілося.

До слова, зараз мережею шириться хештег “Дякуємо за мову!”,  його підтримали тернопільські блогери і, звісно, канал Тернопіль1.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,