28.03.2024

У Великій Березовиці люди готові перекривати дорогу через нові тарифи на водовідведення

Креатор буд

Було – 15 гривень, стане – 33. У Великій Березовиці люди готові перекривати дорогу через нові тарифи на водовідведення. Наша знімальна група спілкувалася і з мешканцями, і з селищним головою, і з представниками водоканалу та обслуговуючого підприємства.

Мешканці Великої Березовиці обурені підвищенням тарифу на водовідвення. Люди розповіли раніше платили 15 гривень 42 копійки, а вже з 1-го липня доведеться віддати  більше 33-х гривень. Кажуть, не розуміють підвищення аж на 19 гривень і навіть задумуються над тим, щоб на знак протесту перекривати дорогу.

Селищний голова Ілля Костюк пояснює, тарифи для «Тернопільводоканалу» почала затверджувати комісія НКРЕ, раніше це робив виконком. До того ж, «З січня 2020 року ми перестали бути оптовим споживачем, раніше за перекачку стоків ми платили 5 гривень, після січня наш тариф зріс до 15 гривень», р – зауважив голова.

Таким чином комунальному підприємству «АКВА СЕРВІС», яке забезпечує водовідведення у Березовиці, залишається лише 40 копійок, щоб покривати витрати за послуги. Цих коштів не вистачає, відповідно, кажуть, росте борг. Раніше нестачу перекривали коштами з бюджету селища, зараз вирішили – так далі бути не може.

Проте мешканці Березовиці кажуть, якість послуг місцевого підприємства залишає бажати кращого. Люди навіть самостійно чистять каналізацію.

Після години розмов та дискусій, мешканці вирішили створити робочу групу, де ще раз перевірять усі витрати, які були закладені в новий тариф водовідведення. Офіційне рішення оголосять на наступому засіданні виконкому.

У «Тернопільводоканалі» ж кажуть, справді вплинути на тариф не можуть, бо його встановлює комісія в Києві. Все ж, кінцеве рішення щодо ціни приймають, беручи до уваги розрахунки, які надають з місця.

Який вихід із ситуації знайде громада спільно з виконкомом – ми продовжуємо слідкувати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,