04.05.2024

У Тернополі з’явився новий вид допомоги для нечуючих

Креатор буд

На Тернопільщині проживають1242 нечуючих особи. Це лише ті, хто офіційно належить до «Українського товариства глухих». На всю область є 4 перекладачі жестової мови. Саме тому в місцевому контакт-центрі запрацював новий вид допомоги для таких людей.

Заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Устенко зауважив, що завдяки відеозв’язку, в онлайн-режимі оператор кол-центру може оперативно здійснити переклад жестовою мовою і пояснити, що в людини, де болить, якої допомоги вона потребує.

У контакт-центрі продемонстрували, як нечуючі та слабочуючі телефонують через вайбер або записують відео у соцмережах, далі отримують відповідь перекладача. Працівники кажуть, що повинні постійно бути на зв’язку.

Голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Українське товариство глухих” Надія Коцовська каже, що неабияк важливо донести до тих людей, які цього потребують інформацію про роботу центру. І, не менш важливо, що тут завжди хтось був на зв’язку, щоб люди були впевнені, що вони отримають допомогу та знали куди звертатися.

Ерік Скринник — слабочуючий з народження. Чоловік телефонує до контакт-центру, бо шукає роботу, а також демонструє як працює додаток. Розповідає, цей проєкт значно спростив його повсякденне життя. Особливо зараз, під час карантину, коли в різних установах люди в масках. Адже, хоч він і вміє читати по губах – засоби індивідуального захисту зараз не дозволяли це робити.

У Тернопільській облдержадміністрації виділили на проєкт 50 тисяч гривень. Кажуть, що будуть і далі фінансово підтримувати організацію. Звернення нечуючих вже готові приймати у Тернополі, Кременці та Чорткові.

Якщо вам потрібна допомога, телефонуйте за номерами:

• 063 041 60 16

• 063 041 60 14

• 063 041 59 88

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,