25.04.2024

У професійне свято тернопільський рятівник розповів свою історію

Ваша реклама

Щорічно, 17 вересня, в Україні відзначають День рятувальника. З цієї нагоди пожежний-рятувальник ДПРЧ-3 Управління ДСНС в Тернопільській області Любомир Крушельницький розповів нашій знімальній групі свою історію.

Кадри масштабної пожежі лісів на Житомирщині та відео із підтоплення у Монастириському районі бачили, мабуть, всі наші глядачі. А от герой нашого сюжету – Любомир Крушельницький став свідком цих подій та ризикуючи власним життям без вагань вирушив приборкати нестримні стихії.

Рятувальником чоловік працює вже 7 років. Каже, жодного разу не пошкодував про те, що обрав саме цей шлях, хоча частину життя присвятив іншій справі — музиці. Він, до слова, професійно грав на скрипці.

Перші місяці в службі були складними, зізнається Любомир. Думав навіть змінити професію. Проте, сьогодні чітко розуміє, що бути рятувальником це не просто робота, це – частина життя.

Непростим для рятувальника та його колег видався цей рік. Зокрема, у квітні Любомир разом з іншими вогнеборцями відправився на гасіння лісової пожежі на Житомирщині. Їдкий дим, висока температура та десятки постраждалих – це далеко не повний перелік того, з чим довелося мати справу. Розповідає, ліквідували пожежу більше тижня.

Нелегкою була і боротьба з повінню на Тернопільщині. Рятувальники допомагали людям, які постраждали від великої води. Зокрема, відкачували воду з колодязів та городів. Любомир каже, завжди у будь-якій ситуації його підтримує родина, хоча близькі й переживають, але з розумінням ставляться до його роботи.

Любомир розповідає, його покликання – допомогти та врятувати життя людей. Тож щоразу, заступаючи на чергування, готовий до будь-яких викликів. І саме на таких фахівцях тримається уся служба.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,