19.04.2024

У Кременці планують відкрити реабілітаційний центр

Ваша реклама

Сучасний чотириповерховий будинок із їдальнею, класами та кімнатами для відпочинку. Це мрія батьків, які виховують дітей із особливими освітніми потребами. Йдеться про проєкт навчально-реабілітаційного центру, який планують збудувати в Кременці.

Аллу Андрощук – голова ГО «Зоря надії». Саме вона стала ініціаторкою такої ідеї. В місті вже називають “українською матір’ю Терезою.” Жінка каже, майбутній центр стане спасінням і для діток та молоді, і для батьків, які все життя присвятили їхньому вихованню.

Взялась за цю справу пані Алла, адже сама виховує сина, який потребує особливого підходу в освіті. Не з чуток жінка знає, на скільки важливо зі своєю дитиною щодня повноцінно займатися. І як це іноді батькам не легко організовувати самотужки.

І для того, аби такі діти були повноцінними членами суспільства, мали змогу розвивати свої таланти та самостійно про себе подбати, коли поряд немає дорослих – хочуть побудувати єдиний на Тернопільщині, та й взагалі в Україні, навчально-реабілітаційний центр європейського зразка.

Зі слів проектанта, вартість центру – близько мільйона євро. Через 2 місяці підписуватимуть грантову угоду. Європейстька організація на будівництво виділить 750 тисяч євро. За ці кошти планують збудувати перший поверх, де вихованці зможуть проходити щоденну реабілітацію та отримувати нові знання.

Наразі громадська організація “Зоря надії” збирає гроші на кошторисну документацію. Для цього не вистачає 15 тисяч євро. Шукають постійних партнерів та меценатів, які допоможуть втілити мрію дітей та батьків. Чимало небайдужих людей вже фінансово долучаються.

Якщо необхідну суму швидко назбирають, будівництво розпочнуть вже через пів року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,