12.05.2024

У кожної фракції своє бачення: у Раді вже з десяток законопроектів щодо КСУ

Креатор буд

У Верховній Раді України різні політичні сили вже розробили близько 10 законопроектів, які стосуються вирішення ситуації навколо Конституційного Суду. Про це в коментарі УНН розповіла заступниця голови комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

“Є законопроекти, що відновлюють норми щодо особливостей е-декларування та відповідальності за декларування недостовірної інформації. Є законопроекти Сергія Іонушаса, Ольги Совгирі від “Слуги народу“ щодо порядку розгляду справ та кворуму для прийняття рішень КСУ, Галини Янченко щодо фінансування. Сергій Власенко від “Батьківщини“ пропонує декілька законодавчих ініціатив щодо змін декларування окремих категорій. У “Голосі“ та “ЄС“ свої напрацювання. І це окрім ключового президентського законопроекту та запропонованої йому альтернативи спікера. Близько десяти різних законодавчих ініціатив так чи інакше вирішують проблему навколо КСУ”, — сказала Мошенець.

Вона додала, що у кожної фракції своє бачення виходу з цього питання.

Додамо, що подати альтернативні законопроекти до ініціативи спікера ВРУ Дмитра Разумкова № 4304 можна до понеділка, 9 листопада.

Як повідомляв УНН раніше, народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський зареєстрував проект закону про відновлення дії окремих положень Закону України “Про запобігання корупції”, альтернативний до законопроекту спікера Разумкова.

Нагадаємо, голова ВРУ Дмитро Разумков у парламенті прокоментував альтернативний законопроект нардепа до його законопроекту про врегулювання ситуації навколо КСУ заявивши, що причини такого рішення йому не зрозумілі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,