19.04.2024

У Коропці люди досі оговтуються від наслідків негоди

Креатор буд

Монастириський район – один із тих на Тернопільщині, які найбільше постраждали від повені на Дністрі. У селищі Коропець, до прикладу, люди досі потерпають від наслідків негоди. Допомагають їм волонтери.

Пані Ганна – одна із тих, чий будинок підтопило. Жінка згадує, діяти потрібно було швидко, адже бачили, якими темпами прибуває вода. Попри страх – були готові і до дій. Мали спеціальні мішечки, в які складали необхідна та виносили на горище.

Кілька днів жінка з сім’єю провели на даху. Там же готували їжу.

Зараз пані Ганна, як й інші постраждалі від великої води, очікують на компенсацію та підтримку держави. Кажуть, потрібно негайно робити ремонти, адже у будинках підвищена вологість, мокрі стіни та підлога. Жити у таких умовах неможливо.

Щоб хоч якось підбадьорити людей днями до селища приїхали волонтери, які привезли будівельні матеріали та продукти на перший час.

Голова ГО “Солідарна молодь” Дінара Габібуллаєва каже, що коли дізнались, що мешканці регіону досі не отримали ніяких коштів від влади – вирішили допомогти тим, чим можуть самі: продуктами, будівельними матеріалами та грошима.

Активіст Назар Мельничук зауважує, що люди щиро раділи навіть розмові, тішились, що про них думають та переживають.

У Коропці кажуть, зараз будь-яка допомога важлива, адже залишились із проблемою на одинці.

Коли все ж таки чекати на компенсацію від держави – поки невідомо. Проте, люди зазначають, головне, щоб гроші дійшли і їх справедливо розподілили.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,