25.04.2024

У класичному університеті Тернополя діє школа “гнучких” навичок Soft Skills School

Креатор буд

Запорука успіху та продуктивності у будь-якій роботі та професії. Софт скілс – це навички гнучкості, мобільності, креативності та вміння адаптовуватися до вимог сьогодення. Такі вміння прокачуватимуть в ЗУНУ. на базі соціально-гуманітарного факультету відкрили школу вихідного дня Soft Skills School для старшокласників. Яким буде формат навчання та що про це думають учні та студенти розповіли нашим журналістам.

“З огляду на спілкування з нашими студентами-першачками, студентами старших курсів, і особливо тими, які вже працевлаштовані, кожен розуміє, що окрім базових знань, важливі ще і вміння адаптуватися до ситуації, бути мобільним, креативно підходити до вирішення проблем, нестандартно вирішувати ці проблеми.

Тому на нашому соціально-гуманітарному факультеті виникла ідея запропонувати школярам взяти участь у такій школі”, — розповіла деканка соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ Оксана Гомотюк.

Щоб не переривати навчальний процес і не перенавантажувати школярів теорією, в школі заняття закцентовані на практиці, тренінгах та майстер-класах. Окрім цього, організовуватимуть зустрічі з лідерами думок.

“Кожен із викладачів кафедри пропонував свій вид занять. Тобто це заняття з елементами тренінгу на прокачку тих скілів, гнучких навичок. І ігри брейн-ринг, дизайн мислення, тренінги, цікаві заняття. Це для того, щоб учні відволіклися від тієї класичної школи, коли учні змушені читати, писати чи переказувати”, — пояснила кураторка Soft Skills School Олена Стефанишин.

Формат школи — новий, тому вона унікальна у Тернополі. Навчання триватимуть з листопада до травня. Школярі зможуть обмінюватися досвідом не лише між собою, а й зі студентами з інших країн. А згодом, якщо захочуть навчатися в ЗУНУ, отримають рекомендації на вступ. Старшокурсники соціально-гуманітарного факультету кажуть, така прокачка для майбутніх студентів дуже важлива.

“У першу чергу — це необхідність студентського життя з тієї причини, що студенти постійно спілкуються з викладачами. Вони отримують домашнє завдання. Ведуть комунікацію між собою і студентами. Як би там не було, без Soft Skills School далеко не просунешся”, — вважає студентський декан соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ Тарас Олійник.

Зараз у школу зареєструвалися 50 учнів 9-11 класів. Викладачі кажуть, готові підлаштовувати навчальну програму під потреби і побажання новачків, адже Soft Skills School — це про гнучкість та вміння швидко вирішувати поставлені завдання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,