25.04.2024

Благодійну виставу та аукціон організували студенти ЗУНУ

Ваша реклама

Спільна ініціатива молоді та їхніх наставників. З нагоди 25-річчя юридичного факультету Західноукраїнського національного університету студенти та викладачі на сцені тернопільського обласного драматичного театру зіграли благодійну виставу “Мина Мазайло”. Також з цієї нагоди організували доброчинний аукціон на підтримку ЗСУ.

“Сьогодні організували силами викладачів і студентів організували виставу. На мій погляд, на дуже актуальну тему — взаємовідносини України і росії, української мови”, — заявив декан юридичного факультету ЗУНУ Сергій Банах.

Прем’єру організували з нагоди відзначення 25-річчя факультету. А обрали саме цю виставу, бо в творі йдеться про українізацію та патріотизм. Студенти в жартівливій формі вирішили нагадати про важливість української мови. Обрали комедію Микола Куліша, бо саме він свого часу вдало розкрив проблему, яка залишається болючою і сьогодні.

“У виставі, у п’єсі “Мина Мазайло” розкривають цілий пласт проблем: це і проблема патріотизму, любові до держави, взаємовідносин в сім’ї. А в кінцевому підсумку — тема людських стосунків. І будь який театр, як і університет, несе виховну функцію, тому ми намагаємось їх поєднати”, — відзначив професор кафедри міжнародного права та міграційної політики ЗУНУ Костянтин Фліссак.

Історія родини Мазайлів у виконанні студентів на сцені тернопільського театру ожила вперше. Прем’єру планували ще на 10 жовтня, на день юриста, проте через масовані ракетні загрози студенти вирішили перенести виставу.

“Ми хочемо, щоб якомога більше українців знали цінність української мови, чому українська мова настільки важлива для нас. Хочемо донести, чому ми повинні спілкуватись саме українською і викорінити російську мову”, — пояснила студентка факультету міжнародного права юридичного факультету ЗУНУ Катерина Гулик.

Студенти кажуть, твір Куліша сприяє самозбереженню нації, спонукає кожного до роздумів про свій духовний зв’язок з рідною землею.”Ця вистава зараз уособлює ті події, які відбуваються в Україні, а саме дуже важливе питання — значення української мови в суспільстві. Це зараз є дуже важливим і ця вистава стане поштовхом для вивчення української мови”, — студентка факультету міжнародного права юридичного факультету ЗУНУ Анастасія Труш.

Студенти ЗУНУ кажуть, особливо нині слід звернути увагу на цей шедевр минулого століття, адже він доступно пояснює, що може статися з тими, хто зневажає своє рідне, українське.

Тож напротивагу студенти організували і благодійний аукціон. Глядачі мали змогу придбати боксерські рукавиці з підписом Кличка, блокнот із підписом президента України, пам’ятну золоту медаль та багато іншого.

Вилучені кошти за квитки та придбані лоти студенти ЗУНУ спрямували на підтримку Збройних сил України. Зокрема на допомогу одному з бійців, який є випускником юридичного факультету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,