29.04.2024

У Чорткові волонтери створили цех для пошиття костюмів індивідуального захисту

Креатор буд

Організація має офіційний рахунок, куди усі небайдужі надсилають кошти для допомоги.

Команда волонтерів почала роботу з березня.

Організація має офіційний рахунок, куди підприємці та усі небайдужі надсилають кошти для допомоги. Тому окрім матеріалів для пошиття, вони купляють обладнання необхідне для лікарень міста. Так уже вдалось придбати не лише апарати ШВЛ, а й усі необхідні для них розхідні матеріали у достатній кількості.

– Основна маса наших коштів, ще би хотів відмітити, ми їх акумулюємо, для закупівлі апаратів ШВЛ. Тобто десь з нашою місцевою владою, з мером співпрацюємо у цьому напрямку, щоб разом зусилля закумулювати і разом купити найнеобхідніше, що зараз треба, – розповів голова ГО “Центр Ініціатива” Олександр Хотюк.

Команда волонтерів – це четверо жінок, які шиють костюми індивідуального захисту, бахіли, комплекти постільної білизни одно- та багаторазового використання. Зараз вони шиють постіль, розповідають: цю тканину їм пожертвували небайдужі.

Люди стараються максимально допомагати, якщо не коштами, то матеріалами. За один день волонтери встигають розкроїти 10 костюмів, 10 пар бахіл і 10 комплектів білизни. Наступного дня це все шиють. Про те, що потрібно першочергово, їм кожного дня повідомляє керівник, оскільки він постійно спілкується з медзакладами і отримує від них списки необхідного.

Значну допомогу ГО “Центр Ініціатива” отримує від української діаспори з-за кордону.

За період волонтерської роботи організації, медиків Чорткова забезпечили пульсоксиметрами, лорингоскопами, захисними масками та костюмами. Облаштували кімнату відпочинку та душ для працівників швидкої допомоги.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,