30.04.2024

У Білецькій ОТГ буде ЦНАП: депутати проголосували за необхідні рішення

Ваша реклама

ЦНАПу в Білій бути. Відповідні проєкти-рішення, які регламентують його роботу затвердили під час позачергової сесії Білецької сільської ради.

Першою схвалили Концепцію розвитку системи надання адмінпослуг Білецької ОТГ на 2020-2022 роки.

Провідна спеціалістка-економістка відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Білецької сільської ради Світлана Щур розповіла, що функціональна модель ЦНАПу передбачає 6 постійних робочих місць, одне змінне, та одне місце відвідувачів. Також передбачені віддалені робочі місця в селах Ігровиця, Івачів Долішній та Великий Глибочок.

Затвердили депутати утворення ЦНАПу, його регламент, положення, графік роботи. До кожного проєкту пропонували ряд змін. Досягши порозуміння рішення приймали одноголосно.

Та останній проєкт викликав серйозні дискусії. Йдеться про затвердження структури та штатного розпису виконавчого апарату Білецької сільської ради. Не підтримавши проєкт у такому вигляді, де пропонували створити нові відділи, депутати оголосили перерву.

Схвалення усіх проєктів-рішень, разом із останнім, є необхідним, аби міжнародні донори у межах проєкту U-LEAD з Європою виділили центру надання адміністративних послуг близько півтора мільйона гривень. Це меблі, обладнання, комп’ютери, програмне забезпечення та інше.

Якщо депутати підтримають 4 проекти по роботі ЦНАПу, але не затвердять його структуру, центр не зможе працювати у складі Білецької сільської ради та надавати адміністративні послуги громадянам.

Після двох годин дискусії стосовно затвердження структури та штатного розпису виконавчого апарату сільської ради, депутати погодились внести зміни і проголосувати за проєкт лише у тій частині, що стосується роботи ЦНАПу. Це дозволить виконати усі умови програми і отримати фінансування.

Голова Білецької сільської ради Дмитро Малик зауважив, що для того, щоб залучити кошти для ЦНАПу працювали протягом року. Тепер же, завдяки злагдженій роботі депутатів центр надання адмінпослуг у громаді таки запрацює.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,