27.04.2024

Туристична галузь: світові можливості та обмеження 2020

Креатор буд

Підраховуючи збитки, у деяких країнах почали планувати відновлення туристичного бізнесу. Частина з них може дозволити туристичні поїздки вже у червні. Уряди ж інших країн поки що не готові знімати обмеження, але вживають заходів для підвищення безпеки туристів, проводячи спеціальну сертифікацію готелів та інших об’єктів.

Проаналізував ситуацію економічний експерт Руслан Кулик, в програмі «Час змін» на Тернопіль1.

Маленькими та дуже обережними кроками світ починає виходити з карантину. І попри те, що кількість захворювань на COVID-19 ще тримається на досить високому рівні, глобальні економічні втрати, спровоковані пандемією, виглядають не менш страхітливо. Особливо це актуально для країн, у яких туристичний бізнес, що практично впав в двомісячну кому, є одним з головних джерел доходу держави.

Щодо конкретних країн, то, в Болгарії, до прикладу планують почати туристичний сезон з 1-го липня. Про це заявила міністр туризму, повідомляє видання  БГНЕС.

“Разом ми працюємо над тим, щоб болгарський туристичний продукт був високої якості, у нас є багато туристичних можливостей. Я сподіваюся, що ця криза зробить нас сильнішими і згуртованішими, незважаючи на ту напруженість, яку кожен з нас відчуває у зв’язку з невизначеністю на даному етапі” – зазначила Ангелкова.

Туреччина планує відкрити внутрішній туризм без “шведського столу” і all inclusive. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Hurriyet.

Внутрішній туризм почнеться в кінці травня”, —  запевнив міністр культури і туризму. Якщо все буде добре, країна відкриється для іноземців. Ймовірно, це відбудеться не раніше червня. Туреччина ретельно готується до прийому туристів. Там запровадили обов’язкову сертифікацію на відсутність коронавірусу для готелів, ресторанів, транспортних засобів, пам’яток культури, аеропортів та магазинів. Кількість місць в готелях скоротять вдвічі.

Греція пропонує запровадити “Паспорт здоров’я” для туристів, який підтверджуватиме, що людина не є носієм корона вірусу. Про це повідомляє видання GreekReporter.

Тестування повинна буде проводити рідна країна мандрівника до того, як він або вона сяде на літак або будь-який інший транспортний засіб. За прогнозами профільного міністрества, туристичний сезон у Греції цього року триватиме лише три місяці, між липнем та вереснем. Проте якщо епідемічна ситуація покращиться, можливе збільшення кількості туристів у жовтні-листопаді.

Поки що незрозуміло, чи зможуть громадяни країн, які не є членами Євросоюзу, відвідати Грецію (як і інші країни ЄС) у цьому сезоні.

Готелі Таїланду, Португалії та Іспанії з травня теж повинні будуть мати сертифікати безпеки. Але навіть із сертифікатами готелі та пляжі, до прикладу, Іспанії (однієї з лідерок у Європі по числу захворювань на корона вірус)  не відкриють свої двері для іноземних туристів аж до 2021 року. Інформацію підтвердили і в Exceltur.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,