24.04.2024

Тривожна валізка тернопільського школяра: як це виглядає на практиці

Ваша реклама

Навчання під час війни. З початку цього навчального року у школах підготували укриття, аби діти з педагогами могли перечікувати повітряну небезпеку. Окрім цього, кожен учень повинен мати і тривожний рюкзак. Тему наповнення таких наплічників обговорювали із батьками, а потім затверджували на педраді. У школах ж області дирекція надсилала батькам списки з десятком пунктів, де є навіть термоковдри.

Наші журналісти дізнавалися що у ці рюкзаки поклали батьки тернопільських учнів. Так, семирічний Захар до школи несе два наплічники. Один з підручниками. Його зараз тримає мама. Інший – “тривожний”, щоб брати з собою у сховище під час оголошення повітряної небезпеки. За словами мами хлопчика Ольги Кульчицької, у рюкзаку є вода, снеки, розмальовки та кольорові олівці.

Такі тривожні валізки дітям вирішили зробити самі батьки. Все закупили за власний кошт. Кажуть, безпека малюків — понад усе. Схожа ситуація у Тернопільському правовому ліцеї.

Директорка правового ліцею Інна Іванюк каже, що тему наповнення тривожних валізок обговорювали із батьками, а потім затверджували на педраді. Тому усі учні молодших класів їх мають.

В обласному департаменті освіти і науки пояснюють: формувати наплічники для класу чи індивідуально для кожної дитини — вирішують безпосередньо у школі. Рекомендують покласти у наплічник найважливіше — воду, снек чи батончик, ліки, за необхідності, і листочок із телефонами близьких людей. Та у школах області дирекція надсилала батькам списки з десятком пунктів, де є навіть термоковдри. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,