08.05.2024

Тернопільські легкоатлети-паралімпійці вибороли 13 золотих нагород на чемпіонаті України

Креатор буд

Тернопільські легкоатлети-паралімпійці тренуються на міському стадіоні. Нещодавно вони вдало виступили на Чемпіонаті України в Кропивницькому.

Тренер з легкої атлетики Тернопільської ДЮСШ “Інваспорт”, кандидат педагогічних наук та заслужений тренер України Іван Салук розповів, що цієї події чекали довго.

Тернопіль представляли 5 спортсменів. Майстер спорту у штовханні ядра Святослав Олійник покращив свій особистий результат, який тепер складає 7 метрів 76 сантиметрів. Також Святослав виконав норматив майстра спорту у метанні списа. До двох золотих нагород чемпіонату додалась і перемога у метанні диска. Святослав виступає у Класі F 54.

Ще три золота привезла й легкоатлетка у метанні диска, списа, штовханні ядра, чемпіонка України Ірина Заторська-Іремашвілі. У спорті вона, до слова, лише другий рік. На змаганнях у Кропивницькому Ірина виконала норматив й отримала другий дорослий розряд.

По три перших місця у Кропивницькому завоювали також: майстриня спорту міжнародного класу Ольга Зазуляк – у бігові на 100 м, стрибках у довжину і потрійному стрибку. Та кандидат у майстри спорту Ігор Маргусь – у штовханні ядра, метанні списа і диска.

Тренер Іван Салук каже, що це були його дебютні змагання. Також хороший результат показала майстер спорту Руслана Муравська – стрибнула у висоту на 165.

Загалом, команда виборола на чемпіонаті України 13 золотих нагород і 1 срібну. Змагання з легкої атлетики серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору й проблемами фізичного та розумового розвитку відбувалися з 8-11 вересня у Кропивницькому.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,