28.04.2024

За крок до Кубку України: на змаганнях “TERNOPIL MMA CUP” боролись 180 спортсменів з 5 областей України

Креатор буд

180 спортсменів з 5 західних областей України боролись за звання бути кращими. У Тернополі відбулись змагання із змішаних єдиноборств “TERNOPIL MMA CUP”. Переможці у грудні поїдуть на кубок України. На відбірковому етапі ж Тернопіль представляли вихованці  “UMA ACADEMY” та спортивного клубу “ХАРАКТЕРНИК”.

Змішані єдиноборства тільки набирають популярності, переконує організатор змагань, директор Української академії єдиноборств “UMA ACADEMY” Богдан Мирошниченко, тому більшість учасників новачки. Найменшому — 7 років.

“Вже пройшла перша хвиля вихованців, яких ми вже можемо зібрати, виставити на змагання. Відповідно, у нас є спортсмени з інших напрямків. З джиу-джитсу, кікбоксингу так само можуть брати участь. Хочуть і беруть участь на таких турнірах, адже мають відповідну базу з певного єдиноборства. Або боротьба або кікбоксинг — і вже користуючись цією базою виходять і змагаються по змішаних єдиноборствах”, — відзначає Богдан Мирошниченко.

Тут менші змагаються по круговій системі, тобто кожен учасник поєдинку б’ється з усіма іншими бійцями у своїй категорії.

“І вже за результатами проведених сутичок визначають за кількістю перемог хто зайняв перше, друге, третє місце. Спортсмени 16 років і старші займаються за олімпійською системою — хто програв той вилетів, хто переміг проходить в наступне коло”, — каже Богдан Мирошниченко.

Борці діляться за віковими категоріями, а потім є розподіл за вагою. Специфіка цього виду бойового мистецтва у тому, що немає обмежень. Адже змішані єдиноборства поєднують всі техніки бою.

“Можна робити все, окрім там бити в пах, по потилиці, ще щось. Тобто ви бачите спортсменів котрі, підготовлені повністю. Ударна техніка, греблінг, боротьба. У дітей трішки м’якші правила. Там, наприклад, є міжнародна версія, є версія еліт. Міжнародна версія до 18 років взагалі в голову бити не можна. По еліту можливо. В партері також немає добивань”, — пояснює голова суддівської колегії Національної федерації змішаних єдиноборств ММА України Олександр Лунга.

Тренер з ММА в академії єдиноборств “UMA ACADEMY” Всеволод Маліченко розповідає, спортсмени посилено готувались до змагань два тижні. Відпрацьовували удари руками, ногами, також боротьбу зі стійки та больові задушливі прийоми.

“Ми проводили по два тренування в день. Усі спортсмени з нашого клубу, які б’ються по ММА це спортсмени з ММА, з джиу-джитсу, з кікбоксингу. Вони були об’єднанні в одну групу, які між собою тренувались. В обід і ввечері”, — каже Всеволод Маліченко.

Один з учасників — Богдан Волошин, хлопець змагається в категорії 77 кг. Каже, при підготовці поєднував різні види тренувань, тому що треба бути універсальним, бути готовим до різних дій суперника.

У своїй категорії здобув перемогу учасник зі Львова Роман Авраменко. Хлопець займається боротьбою вже 3 роки. Каже, змагання класні, перші два бої були легші, останній — трохи важчий.

“Коли ближче до змагання час підходить, ми начинаємо більше тренуватись, так само Рома починає робити вагу. У нього є пару кілограмів лишніх. Він починає тримати дієту, більше тренувань, дієта, дисципліна і на тому тримається він”, — пояснює тренер Романа Богдан Шкікавий.

За результатами змагань тернопільські спортсмени з “UMA ACADEMY” вибороли 14 золотих, 14 срібних та 7 бронзових медалей. А вихованці спортивного клубу “Характерник” — 4 золота, 4 срібла та 2 бронзи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,