26.04.2024

Тепла зима для безпритульних собак: за сприяння народної депутатки та активістів у Дичкові відремонтували вольєри

Ваша реклама

У стерилізаційному притулку в Дичкові живе майже сотня безпритульних собак. Днями завітали оглянути центр і привітатися із чотирилапими мешканцями активні тернополянки. Разом із ними й народна обраниця України – Софія Федина.

Народна депутатка України (партія “Європейська Солідарність”) каже, часто собакам довіряєш більше, ніж людям. Тому важливо підтримувати такі ініціативи. Зауважує, її коліжанки з партії допомогали відновлювати вольєри і продовжують опікуватися собаками у центрі.

Зараз тут живе майже сотня безпритульних собак. Це багато, кажуть волонтери. Якщо вдається знайти дім одній тваринці, на вулицю викидають ще три. Тому роботу мають завжди.

Волонтер Василь Кобель розповідає, що це проблема не лише для Тернопільщини, а й всієї України. Вважає, що для її вирішення, повинні створювати відповідні комунальні підприємства.

Начальниця служби відлову безпритульних собак Тетяна Мацюпа додає, що поки люди не будуть усвідомлювати, що викидати тварин не можна – цей процес не закінчиться.

Собаки у центрі здорові та стерилізовані, кажуть волонтери. Їм буде добре тут і взимку, адже, завдяки небайдужим, змогли відремонтувати вольєри – замінити у них підлогу, сітки, перекрити дах.

Громадська активістка, лідерка жіночого крила партії “Європейська Солідарність” Мар’яна Юрик зазначила, що якраз дякуючи небайдужим людям, ентузіастам і волонтерам – це все живе. Тут собаки нагодовані. Додає, із жіночим крилом допомагають волонтерам всім, чим можуть. До прикладу, цього разу привезли корм.

Безпритульні собаки нізвідки не беруться, переконана Мар’яна Юрик. Це все –через людську байдужість. Тому прагнуть, аби про такі стерилізаційні центри знали якомога більше людей.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,