26.04.2024

Священник із с. Грабовець запевняє, у похороні через борг не відмовляв

Креатор буд

Про борг нічого не казав і у похороні не відмовляв. Отець Василь Деркач із с. Грабовець розповів свою правду. Священник запросив нашу знімальну групу ще раз у село, бо каже, обурений коментарями, які почув у нашому сюжеті. Йдеться про скандальну ситуацію з похованням чоловіка.

Місцеві запевняли нас, що кілька разів о. Василь не погоджувався хоронити померлих, поки родичі не сплатять церковний борг. Священник ж каже – це неправда.

Настоятель парафії Покрови матері святої Божої с. Грабовець, Тернопільського району запевняє, що від похорону не відмовлявся. Каже, що це родичка померлого завела мову про борги. Він же, зауважив їй, що не в курсі ситуації, адже за гроші відповідає церковний комітет.

У церковному комітеті є скарбник – Надія Березовська. От вона і пояснює нам ситуацію з довідками про борги. Каже, ще у 2015 році прихожани домовились, що здадуть по 500 гривень з двору. Адже замовили майстрів, аби розписати церкву. З того часу ще є 29 боржників. У списку – і вищезгадана сім’я.

Пані Надія каже, такі довідки змушена видавати родичам померлих, бо гроші, які виділили на роботу майстрів мають повернути в казну церкви. Так і цього разу, у випадку з пані Наталією, порахувала борг померлого і залишила у храмі. Жінка запевняє, горе розуміє, але родину Дерев’яних бачить рідко.

Сюжет Т1 Новини за добу подивились більше 83 тисяч людей, а під дописом зібралось пів тисячі коментарів. Історія справді набула розголосу. І є місцеві  жителі, які обурюються, адже вважають, що отець служить правдиво і весь негатив який почали висловлювати у коментарях – безпідставний.

Одна із мешканок Грабовця – Зиновія Копак запевняє, що священник для людей зробив багато і завжди готовий підказати у чомусь чи підтримати, якщо до нього звертаються. Ще одна парафіянка Ірина Семенчук каже, що в селі є кілька людей, яких чомусь не влаштовує ні касир, ні настоятель церкви.

Отець Василь Деркач додає, він ніколи не відмовив би у похороні своїм односельчанам. Навіщо перекручують правду – не розуміє, але каже, не хоче аби ця ситуація вплинула на ставлення віруючих до церкви та парафії. Тому – просить вибачення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,