26.04.2024

Сучасну студію робототехніки відкрили у Підволочиську за сприяння компанії “Контінентал”

Ваша реклама

Ще донедавна у Центрі дитячої та юнацької творчості, що у Підволочиську був лише один комп’ютер та не було устаткування. Зараз все зовсім по-іншому – пакунки провідників, резисторів, плат і всього необхідного для конструювання.

Данило – один із перших дітей, хто почав там займатися в гуртку робототехніки. Хлопець запевняє – це цікаво і дуже задоволений такими оновленнями.

Ще один учень – Віталік, каже, що ще минулого року не могли, наприклад, скласти машинку на радіокеруванні. Зараз уже є моторчики, всі складові і така можливість з’явилася.

Програмують юні знавці у програмі Arduino IDE, після чого переходять до практичної частини – майструють різні моделі.

Освоїти нові знання і сконструювати винахід гуртківцям допомагає Назарій Шум – керівник гуртка робототехніки Центру дитячої та юнацької творчості у Підволочиську. Розповідає, зараз у кабінеті є майже все необхідне для навчання дітей. Облаштували і робочі місця відповідно до встановлених вимог.

Урочисте відкриття студії робототехніки у Підволочиську стало вже 14-м в Україні. Проект реалізували на умовах співфінансування сільської ради і програми DOBRE. Директорка центру дитячої та юнацької творчості Неля Ярема розповіла, що у Центрі є 6 навчальних груп.

Частиною студії робототехніки є і лазерний станок. За його допомогою виготовляють різні деталі та розвиваючі ігри.

До облаштування гуртка, купівлю обладнання, меблів, комп’ютерів, ремонт у приміщеннях, долучилися і благодійники. Зокрема, Українсько-канадський благодійний фонд “Світ дітей”. А навчання працівників студії проводила інжинірингова школа БРОБОТС.

Вже не перший рік відгукується на потреби громади і компанія “Контінентал”. Цього року, порадившись із владою ОТГ, вирішили допомогти в облаштуванні студії робототехніки. На це виділили сто тисяч гривень. За кошти, зокрема, провели ремонт приміщення, де розмістили лазерний станок, а також закупили частину меблів у клас.

Заступник керівника кластеру “Тернопіль” зі зв’язків з громадськістю компанії “Контінентал” Іван Триснюк розповів, що приміщення було у доволі занедбаному стані, тому й вирішили зробити ремонт там, де встановили апарат.

Тут зможуть з користю проводити час діти і з навколишніх сіл, поки чекатимуть на шкільний автобус.

Окрім того, додає Іван Триснюк, напередодні відкриття студії робототехніки провели толоку в рамках проекту «Корпоративне волонтерство». Працівники компанії разом із представниками центру прибрали територію, пофарбували гойдалки, лавочки, висадили туї. На облагородження території аграрії виділили ще 25 тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,