27.04.2024

Стихія на Тернопільщині: люди взялись самі рятувати власні оселі

Ваша реклама

Стихія торкнулася не лише Карпат. У Тернопільській області теж є райони, які вже постраждали через підтоплення. До прикладу, Монастирищина. Наша знімальна група побувала у Коропці та бачила ситуацію там.

З будинків виносять дерев’яні меблі, побутову техніку та цінні речі. За кілька годин тут буде повно води, яку несе повноводний Дністер. Ріка вже вийшла з берегів. У ці дні очікують, що вода підніметься до позначки дев’ять метрів.

Люди проти стихії безсилі та не стримують емоцій, адже раніше боялись покидати домівки через коронавірус, тепер доведеться на невизначений час шукати новий нічліг.

Кілька хат у селі вже підтопило. Люди похапцем збирають урожай. Рятують домашніх улюбленців та покидають свої домівки. Неподалік патрулюють місцеві медики, на випадок, якщо комусь знадобиться допомога.

Тутешні мешканці переконані, причиною підтоплень є велика кількість опадів та масова вирубка лісів, яку ніхто не контролює.

Зараз жителі Коропця та інших сіл, які розташовані біля Дністра, мають надію, що про них не забудуть. Адже теж, як і на Прикарпатті, залишаються без врожаю та в скрутному становищі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,