20.04.2024

Станьте св. Миколаєм, здійснивши мрії малюків, які можуть залишитись без подарунків у свято

Ваша реклама

Ялинка із дитячими листами стоїть у церкві святого апостола Петра у Тернополі. Тут вже 10 років поспіль збирають листи від діток і 19 грудня здійснюють їхні бажання.

Акція «Листи до Святого Миколая» полягає ось у чому – ви приходити у храм, обираєте один із конвертів, який висить на ялинці. Всередині побачите вік дитини, стать і список подарунків, які дитя просить у Чодотворця. Далі – справа за вами, на кілька годин стаєте святим Миколаєм і здійснюєте чиюсь мрію.

До акції долучили і ми, Т1 Новини. Наша журналістка взяла один із листів, аби втілити дитячі бажання.

Організаторка благодійної акції “Листи до святого Миколая” при церкві св. апостола Петра (м. Тернопіль) Ірина Юркевич зазначає, у перші роки листів Чудотворцю було трохи більше 20. Та вже у 2019 свої побажання до Миколая написали пів тисячі дітей. Додає, деякі листи для таких діток писали вчителі. Цьогоріч волонтери отримали уже більше сотні листів. Впевнені – буде набагато більше.

У кожному конверті є детальна інструкція, щодо подарунків. Ви можете придбати усе що побажала дитина, або ж купити лише частину. Також, якщо захочете, то 18-го грудня можете особисто вручити пакунок  малюку. Але потрібно попередити про це волонтерів акції.

Ірина Юркевич зауважує, що є діти, які не просять нічого. До прикладу, одна дівчинка-сирота у листі до Миколая написала, щоб він їй нічого не приносив, адже вона знає, що є багато діток, які цього потребують більше, ніж вона. Організаторка акції каже, в такі моменти розумієш, наскільки діти є щирими та добрими.

Тішить те, що долучаються до акції люди з інших областей України. А цього року, окрім дітей з Тернопільщини,  листи напишуть малюки із міста Щастя, Луганської області. Адже їм також хочеться відчути справжнє свято 19 грудня.

О. Пантелеймон, який прислуговує у церкві св. апостола Петра каже, неодноразово і сам розвозив подарунки і запевняє – це велика радість і для діток, і для тих, хто робить їм це свято.

Волонтери благодійної акції переконані, що добра у світі стає значно більше, якщо ним ділитися. Щороку вони перечитують листи дітей із важкими долями, проте дуже гарячими і чуйними серцями.

Отож, подаруйте щастя малюку – зніміть лист із особливої ялинки і станьте для когось святим Миколаєм.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,