17.05.2024

Скандал у Борщеві: на території лікарні зрізали та продали дерева

Ваша реклама

Подвір’я лікарні без дерев. У Борщеві активісти б’ють на сполох – на території районної лікарні зрізали 28 тополь і липу.

Раніше на території лікарні пацієнти прогулювались серед дерев, а тепер робитимуть це – серед пеньків. Адже лише вони та ями нагадують, що тут колись були дерева.

Місцева мешканка Наталія Яворська каже, що фото вже надіслала в прокурату, аби не залишити цю ситуацію без реакції.

Люди нарікають, що насадження зрізали несподівано і без причин. А от керівництво  медзакладу запевняє в кардинально іншому. Директор КНП “Борщівська районна лікарня” Віталій Гладкий розповів, що оскільки було попередження про буревії, то вирішили зрізати 28 тополь, які, каже, загрожували життю людей та безпеці будівель.

Сировина довго не простоювала без діла. Для неї лікарі швидко знайшли покупця. Ним виявився чоловік, який займається ритуальними послугами. Тож, із цих дерев планують зробити труни.

Цією ситуацією люди занепокоєні, тому й почали з’ясовувати що й до чого. Як вдалось дізнатись – лікарі взялися різати дерева на території, яка їм, згідно з документами, не належить. Та ще й не мали жодних на це дозволів і погоджень.

Начальник Державної екологічної інспекції в Тернопільській області Роман Нитка каже, що жодних актів про те, чому ці дерева підлягають видаленню чи були зрубані інспекції не надали. Відповідно, в установі вважають, що дані дії були вчинені незаконно, а у зв’язку з цим – нараховані збитки, які завдані екології, на суму понад 97 тисяч гривень.

Начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета розповів, що  на місце події виїжджала слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції. Правоохоронці підтвердили той факт, що було зрізано 29 дерев порід тополі і липи. За даним фактом порушено кримінальне провадження, перевіряють законність таких дій.

Наразі усі зрізані дерева вилучили. Про інцидент вже знає прокурор області. Тож, місцеві сподіваються, що все-таки з’ясують чи мали право зрізати дерева на території лікарні та продавати їх.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,