24.04.2024

Шмигаль визнав, що локдаун можуть ввести на зимові свята

Ваша реклама

Уряд готується до всіх можливих заходів щодо боротьби з пандемією, зокрема  і до можливого введення карантину на зимові свята. Про це на засіданні уряду у середу заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

“Ми готуємось до всіх можливих заходів, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята… Про введення більш жорстких заходів наразі не йдеться, але ми розуміємо, що кінець грудня-початок січня – це період Новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. Все це може дати поштовх до сплеску хвороби, яку медсистема може не витримати. Ми розробляємо план реагування на такі ситуації… і на випадок погіршення стану в країні”, – сказав прем’єр.

З його слів, певне покращення ситуації ми можемо бачити вже сьогодні, і по кількості зайнятих ліжкомісць, і по кількості захворілих.

“У нас фактично другий тиждень пішов, як стабілізувалась кількість хворих, які займають відповідні ліжкомісця. У лікарнях на рівні 27-28 тисяч, ми не перетинаємо відмітку у 30 тисяч, і це доволі позитивний результат”, – додав Шмигаль.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,