25.04.2024

Що робити, аби не запотівали лінзи, розповіла тернопільська лікарка

Ваша реклама

Захисна маска вже обов’язковий атрибут для українців. І так майже рік. Ми до цього звикли, та як бути тим, хто змушений носити окуляри Дискомфорт виникає щоразу, коли одягаєш окуляри та маску одночасно. Але, як виявилось, цього можна уникнути.

Тернопільська лікарка-офтальмолог розповіла кілька лайфхаків. Отож, правило №1. Вам потрібно правильно носити маску.

“Найкраще носити маски правильним боком, коли ми можемо притулити до окулярів і зверху їх поставити. Таким чином маска не буде потіти. На даний момент маски є різні, їх шиють на замовлення, і якщо маска куплена не в аптеці, вона не буде діяти. Не важливо як ви поставите на ніс, все одно вони будуть потіти”, – говорить Яніна Бовгар.

Крім того, Ваша маска повинна мати металеву смужку або дріт, тоді ви зможете зробити місток над носом. Це не дозволить подиху проникнути через прогалини навколо носа і затуманити окуляри.

Правило №2. Догляд за лінзами від окулярів. В оптиці нам пропонують три варіанти. Це серветка, спеціальні лінзи та спрей.

Спершу пробуємо наскільки дієвим є спрей. До речі, ціни на них різні.

“Ми попшикали і залишаємо на приблизно 10 хвилин. Спокійно одягаємо окуляри і не боїмось, що маска запотіє”, — зауважує фахівчиня.

Спрей подіяв, окуляри не запотівають. І ця діюча речовина захищатиме оброблені лінзи протягом доби. Серветки впливають на окуляри приблизно так само. А ось найдорожчий, але, за словами експертки, перевірений і довгодіючий варіант.

“Окулярні лінзи зі спеціальним покриттям. Це покриття називається гідрофобне. Покривають спеціальним покриттям і вони не потіють”, — пояснює Яніна Бовгар.

Найпростіший спосіб уникнути затуманення окулярів — просто переключитися на контактні лінзи. У часи інфекційних захворювань щоденні контактні лінзи — найкращий гігієнічний варіант.

Крім того, безліч порад можна прочитати в інтернеті, та ніхто не гарантує, що засіб для миття посуду, мило чи піна для гоління допоможуть уникнути запотілих лінз. А от поради спеціалістів — перевірені і точно Вам не нашкодять.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,