19.04.2024

Що потрібно знати про повістки нового зразка військовозобов’язаним з Тернопільщини

Ваша реклама

Повістки нового зразка. Згідно з прийнятими правилами військового обліку від 30 грудня минулого року, тепер усім військовозобов’язаним повинні вручати повістки нового зразка. Чим саме вони відрізняються і як діяти, коли на вулиці чи вдома вам пропонують підписатися у повістці старого зразку — дізнавалися наші журналісти.

Новий зразок повістки різниться від старого лише кількома пунктами, однак на них слід звертати увагу призовникам. Згідно з новими правилами військового обліку змінилися назви комісаріатів та додалося ще кілька установ, які займаються комплектуванням військовослужбовців.

За словами начальника Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Ігоря Гусєва, перша відмінність полягає у назві. Тепер замість військових комісаріатів — територіальні центри.

По-друге, збільшили перелік документів, які людина має принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка і приписного додали ще ідентифікаційний номер.

Також у повістці нового зразка зазначили про законодавчу відповідальність військовозобов’язаного, якщо без поважних причин він не з’явиться у пункт.

“В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина можде не прибути в територіальний центр. А зараз уже чітко деталізували, що якщо особа не з’явилася без поважних причин, то тоді вже на неї чекає відповідальність згідно вимог чинного законодавства”, — відзначив Ігор Гусєв.

Чи мають право громадяни відмовитися від повістки — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,