25.04.2024

Що думають про заборону оскаржувати повістки в судах українці

Креатор буд

Через повістки судитися не можна. Верховний суд України роз’яснив, що повістка це лише спосіб оповіщення чоловіків. Своєрідне нагадування, що згідно закону – обов’язок чоловіка служити в армії і при потребі захищати країну. Тому при отриманні повістки немає сенсу йти в суд, слід з’явитись у військкомат. Що думають з цього приводу українці, дізнавалися наші журналісти.

Опитані нами тернополяни замислювались над таким твердженням. Одні кажуть, не раз чули про випадки, коли повістка вручена не належним чином, або людям, які не мали б служити. В такому випадку, суд став би в пригоді.

Є в цього питання і моральна сторона, кажуть самі чоловіки. Хтось же мусить захищати країну, а особливо зараз, коли триває війна. Тому не про суди слід думати, і не від повісток ухилятись.

Юристи ж наголошують, зараз в Україні оголошена загальна мобілізація. Отже, якщо вам виписали повістку і ви за неї розписалися – треба з’явитись в Територіальний центр комплектування. В іншому випадку це буде вважатись ухиленням від мобілізації, а отже вам загрожує позбавлення волі від 3 до 5 років.

Подробиці дізнавайтеся із сюжету.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,