16.04.2024

Ще одна хода вірян московського патріархату пройшла у сусідній з Тернопільщиною області

Креатор буд

Майже тисяча вірня московського патріархату влаштували ходу на Буковині. Учасників, як і на Тернопільщині, не затримували. 

Вчора, 24 вересня, із села Магала віряни МП почали хресну ходу. Зробили це попри заборони Чернівецької ОВА проводити масові заходи. На місці працювали правоохоронці та проводили превентивні розмови із паломниками. Організатору митрополиту Лоонгину (отцю Михайлу Жару) загрожує штраф. На нього поліцейські склали адміністративний протокол за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. Санкція статті передбачає попередження або накладання штрафу від десяти (170 гривень) до 25 (425 гривень) неоподаткованих мінімумів.

Нагадаємо, схожу ходу органузівали приблизно місяць тому на Тернопільщині. Віряни МП йшли до Почаєва. Це спонукало тернополян організувати мітинг проти діяльності проросійської церкви в Україні. Депутати Тернопільської обласної ради звернулися до ВР щодо заборони московського патріархату. А за висловлювання щодо цієї ходи у соцмережі тернополянку викликали на допит у поліцію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,