19.04.2024

“московський патріархат вбиває”: мітинг проти проросійської церкви розгорнули під стінами Тернопільської ОВА

Креатор буд

Мітинг проти московського патріархату розгорнули біля стін Тернопільської ОВА. Учасники з плакатами в руках вимагають у влади заборонити діяльність проросійської церкви, яка благословляє війну над українцями.

Окрім цього, люди протестують проти так званого хресного ходу, який влаштували віряни мп до Почаєва. Люди з російськими символами чисельним натовпом пішки прямували на Кременеччину. Їх намагалися зупинити місцеві жителі, виникали сутички. Мітингарів обурює, що в області дозволяють московському патріархату діяти під час війни.

Як повідомили наші журналісти, з протестувальниками поспілкувалися голова ОВА Володимир Труш, голова обласної ради Михайло Головко та начальник головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Вони відзначили, що питання заборони московського патріархату вирішуватимуть депутати на сесії облради. Окрім цього, повідомили, що частину паломників, які потрапили до Почаєва, одразу автобусами відправляли додому. Деяких порушників правопорядку під час ходи затримали, холодної зброї в них не виявили. Наразі в Почаєві перебуває від 500 до 700 вірян.

Наші журналісти слідкують за ситуацією, очікуйте на нові нові подробиці цієї резонансної ситуації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,