20.04.2024

Депутати Тернопільщини звернулися до Верховної Ради щодо заборони московського патріархату

Креатор буд

Проєкт про звернення депутатів Тернопільської облради щодо врегулювання на законодавчому рівні діяльності Української православної церкви московського патріархату та питання реєстрації релігійних організацій. Із нього розпочинають порядок денний довгоочікуваної сесії.

Звернення попросив ухвалити і владика Нестор.

Під час обговорення депутати наголосили, московський патріархат — це не релігійне утворення, а створена державою-агресором структура, покликана знищити все українське. Про ситуацію пов’язану із ходою УПЦ мп з Хмельницької області на Тернопільщину доповів головний поліцейський області.

“На сьогодні процес контрольований. Не допущено масових заворушень і масового побиття. Є окремі звернення в поліцію. Ми не можемо поки що встановити організаторів, тому що всі керівники єпархії УПЦ відсторонилися від того”, — відзначив начальник головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Депутати проголосували “за” одноголосно.

“Сподіваюсь, що нас почує Верховна рада, Кабмін, особливо щодо розірвання угоди з Почаєвом, тих приміщень, які вони орендують”, — підкреслив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Далі перейшли до решти питань порядку денного, яких назбиралось  майже 200. Так, затвердили рішення про присвоєння звання “Почесного громадянина Тернопільської області” для 50 уродженців краю, які захищали рідну землю. На жаль, посмертно.

“До Дня незалежності ми проголосували, адже там передбачена, окрім почесного звання, грошова подяка рідним у вигляді 65 тисяч гривень кожній родині”, — сказав Михайло Головко.

Також внесли зміни в програму “Турбота”, що дозволить виплачувати допомогу сім’ям учасників бойових дій. Затвердили фінансовий звіт за 2021 рік, а також про виконання обласного бюджету за 1 квартал 2022-го.

Окрім того, 2022 рік проголосили роком Патріарха Йосифа Сліпого у Тернопільській області, а також роком братів Богдана та Левка Лепких.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,