26.04.2024

Через висловлювання про московський патріархат у Фейсбуці тернополянку викликали в поліцію

Ваша реклама

Проблеми — через допис у Фейсбуці. Будьте готові піти в поліцію за свої висловлювання у соцмережах. На тернополянку, до прикладу, за такий допис написали скаргу і допитували в поліції.

Юристка Світлана Нужда відзначає, що допис може стати причиною для звернення до правоохоронців, оскільки вони є в публічному доступі. Це може трапитися якщо їхній зміст є неправомірним або порушує законні права та інтереси, коли повідомлення містять неправомірні заклики.

Варто зазначити, в Україні свободу слова гарантує Стаття 34 Конституції. У документі йдеться, що кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

В Україні через дописи у соцмережах існують випадки і кримінальних справ, і штрафів, і допитів. До прикладу, за антиукраїнські дописи оштрафували одесита у Чернівцях, коломиянку судитимуть за фейковий допис про вакцину, жителя Золотоніщини за проросійські дописи.

У поліцію через допис у мережі викликали тернополянку, депутатку Маріанну Юрик-Том’як. Жінку обурило те, що в День Незалежності України віряни московського патріархату влаштували ходу до Почаєва. Емоціями вона поділилася на своїй сторінці у Фейсбуці. Допис за добу поширили на сотні сторінок та груп. Були коментарі прихильників, але було й чимало невдоволення від вірян МП. За це Фейсбук заблокував висловлювання Маріанни. А хтось написав на неї заяву, яку передали в місцеве управління поліції. Скаргу на Маріанну поліцейські зареєстрували і викликали на допит. Попросили пояснити, що, чому і як вона написала в себе на сторінці. Мовляв, на її пост у фейсбуці надійшла скарга.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,