24.04.2024

Сертифікація педагогів: історія вчительки з Тернопільщини Ірини Лазорчик

Креатор буд

Ірина Лазорчик – вчителька початкових класів Дружбівської загальноосвітньої багатопрофільної школи І-ІІІ ступенів. Минулого року вона одна з перших зважилась пройти сертифікацію вчителів початкових класів. Наша знімальна група вже побувала у неї на уроках.

Перший урок третього класу у Дружбівській школі починається з особливого карантинного вітання. У формі гри діти вчаться дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії COVID-19.

Після цього розпочинається урок. Сьогодні під час заняття діти обговорюють українську народну казку «Кирило Кожум’яка».  Зокрема, характеризують головних героїв. Із школярами займається Ірина Лазорчик. Вчителька каже, працює тут з початку освітніх реформ. Діти навчаються за концепцією Нової української школи.

Це особливе навчання, пояснює вчителька. Воно спрямоване на особливі, партнерські відносини з дитиною. Більше звертається увага на емоційний стан дитини. На те, як вона зранку приходить до школи і супроводжуємо її цим емоційним станом цілий день.

В освітній сфері Ірина Лазорчик працює вже не один день.  Її педагогічний стаж – 35 років. Жінка каже, стати вчителькою мріяла з дитинства, хоча, зауважує, в її родині педагогів немає.

Коли минулого року Ірина Лазорчик зважилась пройти сертифікацію вчителів початкових класів, то після усіх випробувань довела, що працює вчителькою не випадково, адже все пройшло успішно. Каже, під час випробування найважче дався 2 етап. Коли потрібно було самостійно оцінювати власні напрацювання.

Колеги Ірини Лазорчик впевнені – досягнення стане чудовим прикладом для інших вчителів. Заступник з навчально-виховної роботи Дружбівської загальноосвітньої багатопрофільної школи І-ІІІ ступенів Андрій Рокецький зазначає, що колективу приємно, що з ними працює така досвідчена людина і впроваджує новітні технології.

Тим часом сама Ірина Лазорчик впевнена, сертифікація – це можливість для вчителя отримати визнання свого професіоналізму, заявити про себе і отримувати бонуси за високий рівень компетентності.  Перший – це доплата у 20% до зарплатні протягом дії сертифікату, тобто трьох років. Другий – можливість зарахувати сертифікат як чергову (позачергову) атестацію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,