26.04.2024

Сертифікація педагогів: історія тернопільської вчительки Лілії Роговської

Креатор буд

30 років педагогічного стажу та великий життєвий досвід – це про Лілію Роговську. Жінка вчителює у 16-й школі в Тернополі. Саме тут вона навчалась, тут працювали її рідні, переконує – школа стала частиною і її життя.

Вчителька початкових класів тернопільської ЗОШ №16 ім. В. Левицького розповідає, її бабуся та дідусь теж були вчителями початкових класів, інший дідусь був вчителем фізики і математики. Мама Лілії Роговської – теж вчителька, освітянами були й брати дідуся, і брат пані Лілії.

Сьогодні Лілія Роговська є класним керівником 4 Б-класу. Тут навчаються аж 33 учні. Це діти Нової української школи, які  здобувають знання за програмою, створеною під керівництвом Романа Шияна. Пані Лілія розповідає, інтегрують 7 предметів. Школа нова та емоційна, дітям за таких обставин аж ніяк не сумно.

Жінка каже, сучасна освіта потребує змін. У ногу з часом повинні йти і педагоги. Саме тому Лілія Роговська одна з перших вирішила взяти участь у сертифікації вчителів початкових класів. Перший етап пілотного проєкту включав у себе здачу ЗНО. Лілія Роговська зізнається – було важко, адже готуватись потрібно було за всіма предметами.

Другий етап – самооцінювання. Пройти його було не складно, а на завершення вчителям довелось розповісти про педагогічний досвід незалежним експертам.

Поки Ліля Роговська чекає на результати сертифікації каже, плюси такого оцінювання педагогів не лише у тому, що можна отримати надбавку до зарплати, але й перевірити власні знання, доказати собі, що вчитель не боїться викликів сьогодення і сміливо крокує у ногу з часом.

А вже у наступному сюжеті ми розкажемо історію вчительки із селища Дружба Ірини Лазорчик. Сертифікацію вона пройшла ще минулого року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,