26.04.2024

Рятувальники Тернопільщини отримали нову техніку та автомобілі

Ваша реклама

Кожні 24 секунди у світі в дорожньо-транспортних пригодах гине одна людина. Щороку аварії на автошляхах забирають життя в більш, ніж одного мільйона трьохсот п’ятдесяти тисяч кермувальників та їхніх пасажирів. Зменшити статистику, врятувати якомога більше людей намагаються фахівці Управління ДСНС.

На відео, яке використано у цьому сюжеті – демонстрація можливостей нової техніки та автомобілів, які отримали рятувальники Тернопільщини.

Головний фахівець відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС Тернопільщини Андрій Фенканін розповів, що такий автомобіль – економний і швидкий, а це дає більше шансів людям, які потребують допомоги.

У спецавто цілий арсенал різноманітних сучасних приладів – тут і гідравлічні інструменти, домкрати, генератор, прожектори та конуси, дискові та шабельні пили.

У кожній машині, окрім інструментів, й медичний набір – все необхідне, аби за лічені хвилини витягнути потерпілих з авто, надати першу невідкладну і доправити у лікарню.

Начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей  зазначив, що укомплектовані авто за європейським переліком медикаментів та обладнання. Для того, аби підрозділи, першими прибувши на місце ДТП, надавали якісну домедичну допомогу потерпілим.

Нові три машини незабаром вирушать у регіони – їх отримають Кременецький, Бучацький та Зборівський підрозділи рятувальників. Один такий автомобіль вартує близько трьох з половиною мільйонів. Загалом в області від весни тепер є таких 5 машин.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,