26.04.2024

Руки геть від української церкви: тернопільські активісти звертаються до президента

Креатор буд

Припинити політичні переслідування Православної церкви України – з такими вимогами тернопільські активісти звертаються до президента Володимира Зеленського. Крім того, активісти обурені звісткою про вручення підозри Петру Порошенку з приводу отримання Томосу. Запевняють – через це постраждав і предстоятель ПЦУ – митрополит Епіфаній.

Голова ВГО “Спілка офіцерів України” Олександр Варакута каже, що суспільство сколихнула інформація про те, що проти 5-го президента України – Петра Порошенка, порушили кримінальну справу через отримання Томосу і створення Православної церкви України. Такі дії в організації вважають політично вмотивованим тиском з боку влади на Православну церкву України.

Представники громадськості вимагають дати можливість завершити ту процедуру, яка розпочалася – а саме об’єднання церков. Вважають, що єдина церква – запорука міцної держави.

Секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада зауважив, що в партії «Європейська солідарність» не бачать подальшого розвитку, утвердження української держави без наявності в ній Православної церкви України. Кажуть, лише коли буде об’єднане українське православ’я, можна буде говорити про якусь основу української держави.

На думку активістів, російська церква в Україні – це те вогнище, яке умисно розпалює релігійну ворожнечу серед народу.

Представник ГО “Справа громад” Володимир Долинний переконаний – російська церква в Україні не повинна бути, тому що вона освячує ворогів української нації, вона освячує зброю, вона освячує вбивство наших воїнів.

Член обласної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих Ігор Олещук зауважує, що це церква, яка не визнає Української держави, яка не хоронить наших, розумієте, не сприймає, веде себе дуже агресивно. В неї, церковного і гуманного дуже мало є.

Активісти закликають суспільство об’єднатися і боронити Українську церкву від російського загарбника.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,