19.05.2024

Родина з Бережан подарувала місту головну ялинку, висотою більше 10 метрів

Креатор буд

У Бережанах урочисто запалили вогні на головній ялинці міста. Традиційно встановили її біля ратуші на Ринковій площі. Цього року новорічне дерево подарувала родина Нагірних.

Розповідають, це карпатська блакитна ялинка, яку посадили ще у 1995-му році.  Богдан Нагірний каже, ялинка виросла занадто великою, тож порадившись вирішили віддати її.

Напевно, саме так мала б виглядати головна ялинка містечка – висока, пишна, гарно прикрашена. І на площі вона має значно кращий вигляд, адже біля хати могла нести загрозу.

Цікаво, що цьогоріч не одна сім’я у Бережанах зголосилась віддати ялинку, яка росте на подвір’ї. Тому, тут навіть влаштували своєрідний конкурс, вибравши найвищу, а інші залишили на наступні роки, розповів міський голова Бережан  Ростислав Бортник.

Щодо декору на зеленій красуні, то вирішили прикрасити її мінімально: гірлянди та кілька іграшок. На верхівку вчепили різдвяну зірку. Новорічне дерево стоятиме у центрі міста до завершення різдвяних свят.

Зазначимо, цього року в Бережанах вирішили відмовитись від масових святкувань  через карантин. Тому відкриття ялинки провели і режимі онлайн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,