26.04.2024

Просвітяни висадили пів сотні дерев у Тернополі

Креатор буд

50 саджанців дерев, які у майбутньому стануть “Алеєю просвіти”. У Тернополі просвітяни провели акцію “Дихай вільно”. Залучили активних тернополян, студентів та переселенців. Все це робили, щоб покращити навколишнє середовище.

Тернопільські просвітяни зібрались у парку національного відродження. Організували акцію, щоб подбати про довкілля та створити на території парку “Алею Просвіти”, відзначає голова Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної ГО “Молода Просвіта” Інна Макух.

“Сьогодні ми як ніколи розуміємо актуальність цієї проблеми, тому що ворог все частіше використовує тактику спаленої землі. Ми сьогодні закликаємо усіх садити зелені насадження, щоб дати змогу нашій країні відновитись і щоб дерева приносили радість силу і надію. Сьогодні просвітяни висадили Алею просвіти”, — заявляє учасниця Тернопільського міського об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т. Г. Шевченка Ірина Шумада.

Організатори кажуть, планують посадити 100 саджанців дуба та клена. Цим самим показати приклад громадам, аби на Тернопільщині активніше долучались до озеленення України.

Максим Берник — один з учасників акції. Сьогодні він висадив більше п’яти саджанців. Каже, робив це з добрими намірами, бо ще з дитинства його навчали берегти навколишнє середовище. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,