25.04.2024

“Пріоритетні години”: чи потрібно тернопільським пенсіонерам, щоб через карантин їх пропускали в чергах

Креатор буд

“Пріоритетні години” для людей літнього віку у магазинах та аптеках. Нововведення має знизити рівень інфікування груп ризику, тобто старших людей, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00 години. Ініціатива триватиме на період карантину, повідомляють у МОЗ. А от тернополяни по-різному реагують на таку ініціативу. Дехто каже, що це хороша ідея, адже пенсіонерів потрібно поважати, а в такий час їм, можливо, і справді необхідно приділити більше уваги.

У продуктових магазинах не на камеру, але зауважують – великих черг у них зараз немає, тому такі нововведення не дуже доцільні. А деякі пенсіонери взагалі не за черги хвилюються – для них важливо, аби було із чим ходити до магазинів чи аптек.

Нагадаємо, під час весняного карантину, коли закрилися всі магазини, окрім продуктових, одна із всеукраїнських мереж супермаркетів запровадила годину для обслуговування лише пенсіонерів – із 9 до 10-ї ранку.

У МОЗ же переконують, “Пріоритетні години “ для людей літнього віку зменшать кількість випадків інфікування груп ризику. Тим паче, такий досвід успішно використовують за кордоном. У Німеччині, Польщі, Великобританії в ці дві години громадяни утримуються від походу в магазини, аптеки. А старші люди якраз і вибирають цей час для вирішення своїх споживчих справ.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,