29.04.2024

Померлий від COVID-19 священник міг заразити сотні жителів Шумщини

Ваша реклама

Священнослужитель під час карантину таємно проводив богослужіння в приватному будинку.

Близько 500 людей перевірили на коронавірус в Шумському районі.

Священнослужитель під час карантину таємно проводив богослужіння в приватному будинку.

Як повідомив голова Шумської РДА Віталій Кудлак , 55-річний священник помер 27 квітня в місцевій лікарні. Стан хворого був важким.

– Він був священником однієї з конфесій. І не дивлячись на існуючі заборони, карантин і те, що ми неодноразово проводили розмови з нашим духовенством, він проводив відправи з присутністю прихожан. Відправи були таємно в приватному помешканні. Тому сьогодні була проведена величезна робота нашими медиками й іншими службами по виявленню широкого кола контактних осіб, – розповів голова Шумської РДА Віталій Кудлак.

Поки ж правоохоронці встановлюють коло контактних осіб, адже до останнього священнослужитель проводив богослужіння. Відправа була і на Великдень.

– На час богослужіння в хаті, де правив священник, було 4 осіб. На вулиці було ще декілька осіб в богослужіння на Великдень. Інформація про те, що збиралася велика кількість людей на час служби не підтвердилася. В даному селі є дві громади УПЦ і ПЦУ: За УПЦ лишилося 29 дворів. Тому були люди, які відходили і приходили на час служби. Ми розуміємо, що священника на той момент вже був хворий, – сказав начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,