25.04.2024

Подолали коронавірус та паніку: медики Монастириськ про боротьбу за людські життя під час епідемії

Креатор буд

Наприкінці березня в Монастириському районі зафіксували перший випадок COVID-19. Тоді недуга ширилась Європою і ніхто навіть не підозрював, що саме цей регіон Тернопільщини стане епіцентром поширення хвороби в Україні. Зараз ситуація в районі покращилась та стабілізувалася.

Старша медсестра відділення інтенсивної терапії та анестезіології КНП “Монастириська ЦРЛ” Монастириської районної ради Тетяна Дмитрів розповіла, що хірургічне відділення цього медзакладу під час спалаху коронавірусу стало госпіталем для хворих. Одразу при вході в будівлю бачимо спеціальну дезінфекційну кабіну, у цьому корпусі є 2 таких.

Минув місяць, відколи з цієї лікарні виписали останнього хворого на коронавірус. Проте жінка і досі згадує наскільки важко було, особливо в перші 2 тижні. Показує нам палати, де рятували хворих від COVID-19. Каже, за 28 років професійного досвіду подібного не бачила ніколи.

Керівництво лікарні зазначає, коли зрозуміли, що в їхньому районі справжній спалах хвороби, одразу повідомили працівникам про ризики. Частина медиків вагалась, але після роздумів вирішили – будуть рятувати людські життя попри все. На щастя складних випадків було лише декілька. В. о. директора КНП “Монастириська ЦРЛ” Монастириської районної ради Стефанія Підгірна згадує, що в більшості хворі були в стані середньої важкості.

Медичні працівники закладу кажуть, тоді найбільшим ворогом стала навіть не хвороба, а паніка. Люди стояли в чергах, щоб пройти ПЛР тестування. Тоді швидка постійно привозила нових хворих.

Загалом у Монастириській районній лікарні пройшли лікування від коронавірусу 64 людини. Зараз за їхнім самопочуттям спостерігають сімейні лікарі. Окрім цього, в Монастириському районі подолали інфекцію 45 медичних працівників. Отож, привітав з професійним святом, тих, хто був на передовій боротьби з пандемією очільник області Володимир Труш. Голова Тернопільської облдержадміністрації зауважив, що результатами своєї роботи медики можуть пишатися.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,