26.04.2024

Перехід на зимову гуму: про що варто подумати тернопільським водіям

Ваша реклама

На вулиці похолодало – час міняти гуму на колесах своїх авто. Дотримується правил і службова машина Т1 Новини. Заїжджаємо на дилерський сервіс Volkswagen. Тут перевіряють гальмівну систему, міняють масло і, звісно, ми змінюємо шини напередодні зими.

Майстер-приймальник сервісного центру Іван Юзик зауважує, що зимові шини в таку пору необхідні, адже у них за рахунок протектора і процесу виготовлення є покращене щеплення із дорожнім покриттям.

Експерт каже, порівняно з неофіційними шиномонтажами, обслуговування в автосервісах має свої переваги. По перше, нашу машину підняли на підйомник –таким чином майстер одразу бачить все дно автівки. Заміна шин за допомогою домкрата – не такий хороший варіант.

Іван Юзик каже, що в такому випадку, коли машина на підіймачі, то механік в процесі заміни шин звертає увагу на ходову частину автомобіля. Всі колеса зняті і, відповідно, вся ходова відкрита.

Вже готові, збалансовані колеса, із зимовою резиною встановлюють на машину. Загалом перевірка і заміна гуми на зимову зайняла десь годину.

Ще одна перевага дилерських сервісів – тут майстри записують всю інформацію про вашу автівку, і в разі поломки аналізують, яка саме деталь була не в належному стані чи вже зносилася. Крім того, механіки добре знають особливості автівок, а спеціалісти, каже Іван Юзик, мають спеціальне обладнання для автомобілів Volkswagen.

Не рідко водії Тернополя звертаються за послугами і до шиномонтажів. Менеджер одного з таких, Микола, розповідає, що виконують комплекс робіт – змінюють шини та балансують колеса. Якщо потрібно – рівняють диски чи заварюють певні ділянки.

Наразі, додає Микола, водії активно змінюють гуму, та все ж справжній пік припадає на час, коли випадає перший сніг.

Та все ж спеціалісти в один голос наголошують – де б водії не міняли колеса, важливо, аби це була офіційна майстерня, адже від цього часто залежить і якість робіт.

Більшість тернопільських водіїв наразі не спішать змінювати резину, кажуть, оскільки зими у нас не суворі, то спішити немає куди. Хоча, пригадаємо попередні роки – з першим снігом біля шиномонтажів та дилерських сервісів вистроюються черги з водіїв, які поспіхом готують автівки до зими.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,