28.03.2024

Павелко анонсував повернення вболівальників на міжнародні матчі національних збірних

Креатор буд

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко анонсував повернення вболівальників на міжнародні матчі вітчизняних клубів і національних збірних. Про це Павелко написав у своєму Facebook, передає УНН.

“За останні півтора місяці нам вдалося повернути глядачів на трибуни у матчах УПЛ, Першої і Другої ліги – там, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. Наступний крок — повернення вболівальників на міжнародні матчі наших клубів і національних збірних. Для цього також необхідне окреме рішення МОЗ. Після тривалих консультацій ми надіслали відповідний запит і отримали позитивну відповідь від міністра Максима Степанова. За що я йому дуже вдячний”, – пише він.

Тепер УАФ чекає на успішне проведення тестового матчу з глядачами за Суперкубок УЄФА. Поєдинок відбудеться у Будапешті, 24 вересня, нагадує Павелко.

“Якщо все пройде добре, на що ми всі дуже сподіваємось, то найвірогідніший наступний етап — погодження УЄФА з національними асоціаціями проведення з глядачами матчів єврокубків та поєдинків національних збірних. За умови, що у країні це дозволяє епідеміологічна ситуація та є відповідне рішення органів влади”, – додає президент УАФ.

Зараз українські клуби “Шахтар”, “Динамо”, “Зоря”, “Десна” і “Колос” готуються до перших своїх матчів у єврокубках сезону 2020/21, інформує Павелко. Перспектива виступів у Лізі чемпіонів і Лізі Європи за підтримки трибун для клубів дуже важлива, додає він.

“Надзвичайно важливою є активна підтримка вболівальників і для наших збірних. Насамперед – для головної команди, яка 10 і 13 жовтня зіграє два надскладні матчі проти Німеччини і Іспанії на НСК “Олімпійський”. Тому ми робимо все можливе, щоб і збірні, і наші клуби – вже найближчим часом отримали цю підтримку, а наші вболівальники могли знову насолоджуватися улюбленим футболом на стадіонах”, – резюмував Павелко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,