25.04.2024

Ні пройти, ні проїхати: кременчани вимагають, аби відремонтували дорогу до кладовища

Креатор буд

Ні пройти, ні проїхати. Так кременчани кажуть про дорогу на одній із вулиць міста. Люди нарікають, що майже 30 років там не проводили ні капітального, ні навіть ямкового ремонту.

А їздити щодня цією дорогою – неабияке випробування, кажуть водії. Автівку доводиться ремонтувати чи не щомісяця, а це – немалі суми.

До того ж, ця дорога веде до міського кладовища. Сюди, кажуть люди,  щорічно приїжджають поляки, аби відновлювати польські пам’ятники. А ще, поруч із церквою, є найстаріший ботанічний сад. Кременчанам соромно, що туристи перше на що натрапляють – розбита дорога.

До керівництва міста люди звертались неодноразово. Та, кажуть, у відповідь чули що грошей немає. За коментарем звернулись і Т1 новини. В Кременецькій міськраді кажуть, що про проблемну дорогу знають, і самі б раді її відремонтувати. Та от коли це буде – дати не називають.

Начальник відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури Кременецької міської ради Олександр Пурдик розповів, що питання виділення коштів на конкретну вулицю буде розглядатися на засіданнях виконавчого комітету. Вулицю вже обстежили. Щоб відремонтувати її до належного стану, треба близько мільйона 300 тисяч.

Як варіант, кажуть люди, поки чекають на дії влади – ремонтувати дорогу за власні кошти. Але на вулиці живе лише 4 сім’ї. Переважно, це люди похилого віку, в яких єдиний дохід – пенсія. Тож, як відкласти на дорогу – не розуміють.

Окрім ремонту, люди вимагають, щоб керівництво міста подбало і про благоустрій на цій ділянці. Сподіваються, що їхню проблему вирішать, адже жити в таких умовах більше не мають сил.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,