28.03.2024

Немісцеві водії знищили дорогу у трьох селах, ігноруючи дорожні знаки про об’їзд

Креатор буд

Ями на дорогах, паркани та вікна в болоті. Вже чотири місяці жителі трьох сіл Струсова, Налужжя та Варваринців страждають від “чужих” водіїв.

Адже останні нехтують дорожніми знаками та для економії часу і пального – їдуть через села. Хоча для них організували об’їзд через Теребовлю. Жителі Струсова, Налужжя та Варваринців – обурені. Кажуть, почалась історія ще минулого року. Місцеві звернулись до Тернопільської ОДА з проханням відремонтувати міст на трасі Н-18 “Тернопіль – Івано-Франківськ”. Він розміщений саме у с. Струсів і був в аварійному стані. Об’єкт внесли у список і ремонтні роботи розпочали. Та постало питання об’їзду. Патрульні організували схему руху, працівники Служби автомобільних доріг поставили відповідні дорожні знаки. Для місцевих жителів, екстрених служб та громадського транспорту облаштували проїзд через Струсів, іншим – треба їхати через Теребовлю.

Водії, незважаючи на попередження «Увага! Проїзд закритий. Аварійний міст», все ж їхали через Струсів і тим самим нищили дорогу. А місцеві лише рахують збитки – пошкоджені паркани, болото на будинках та вікнах, а головне – розбита вщент дорога. За які кошти її ремонтувати не знають, бо ця ділянка – дорога місцевого значення і відповідає за неї – громада. Тож активісти знову звернулись до представників Тернопільської ОДА, щоб ті допомогли підлатати ями на цьому відрізку дороги. Останнім вдалось знайти підрядну організацію, яка виділила на тимчасовий ямковий ремонт кілька машин щебеню. Та люди кажуть, то лише маленький крок до вирішення проблеми. Цю дорогу в Струсові вже треба ремонтувати капітально, і чим більше чекати, тим гіршою стане ділянка.

Правоохоронці додають, не мають змоги стояти на пості цілодобово. Тому звертаються до водіїв, аби ті не нехтували дорожніми знаками і подумали про людей, які страждають від їхніх дій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,