26.04.2024

Не виборами єдиними: 5 питань від президента

Ваша реклама

Про що і для чого? Сьогодні біля виборчих дільниць, а подекуди і всередині, виборцям пропонують так званий «питальник» від президента. Як реагують люди, та як організоване опитування – дізнавалися наші кореспонденти.

Не бюлетенями єдиними. У Тернополі біля виборчих дільниць сьогодні пропонують  п’ять питань від президента.

Люди, які, власне, ставлять ці питання виборцям, а це у нашому випадку, Святослав, Зоряна та Марія, кажуть, що пропонують відповісти на них після того, як громадяни виходять із дільниці. Додають, це добровільно – ніхто нікого не змушує.

Папірці папірцями, а от яку організацію представляють ці люди –  конкретної відповіді ми не почули.

Ті, хто роздає такі «питальники» зізнаються, виборці неохоче беруться на них відповідати. Все ж, респонденти таки трапляються.  Щоправда, ніхто не контролює, коли вони заповнюють папірці, до, чи після голосування на дільниці.

Проводити будь-які опитування на території виборчої дільниці заборонено законом, нагадує громадська омбудсменка із захисту виборчих прав у Тернопільській області Ольга Мазаєва.

Все ж на 112-й виборчій дільниці жінка з анкетами не могла визначитись, де роздавати так звані питальники. Марія Домбровська каже, що іноді заходить в приміщення, адже на вулиці таки холодно.

З тим, куди та як потім відправлятимуть заповнені папірці, представники опитування, з якими спілкувалася наша знімальна група – не знають.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,