06.05.2024

Настанови для малечі: Марія Здоровега про роботу ювенальної превенції

Креатор буд

Завжди захоплювалася жінками «в погонах» і подумки приміряла форму на себе. Інспектор ювенальної превенції Зборівського відділення поліції Марія Здоровега в поліцію прийшла за покликом серця. Щоденна клопітка робота, задля безпеки найменших громадян, зовсім не в тягар лейтенанту поліції, адже для неї діти – більше, ніж просто робота, яку потрібно виконати.

Поліцейська розповідає, що втілила давню мрію матері – працювати правоохоронцем. Після закінчення школи вступила до Одеської юридичної академії, а по завершенню поповнила лави патрульних поліцейських Тернополя. Через два роки служби зрозуміла, що її покликання – допомагати дітям. Так почався її шлях в ювенальній превенції. Незважаючи, на невеликий досвід, підхід до дітей інспектор знаходить з перших хвилин спілкування.

Лейтенант поліції роздає настанови малечі, навчає правильної поведінки підлітків, які звернули з правильного шляху. Вона впевнена, що не буває поганих дітей, головне – правильний підхід. Щиро радіє, коли діти називають її другом, діляться своїми мріями.

Є в поліцейської і своє захоплення – дівчина дуже любить коней. Незважаючи на складний робочий графік, завжди встигає приділити увагу своїй улюблениці – кобилі Айрі. Вона добре опанувала мистецтво верхової їзди, впевнена, ніщо так не розвантажує, як прогулянка верхи.

Зізнається, найбільше бажання, щоб усі діти жили в щасливих родинах та почувалися в безпеці.

– Працюю з дітьми бо дитячі серця відкриті до спілкування, інколи добре слово може змінити все, – підсумовує поліцейська. – Найбільше досягнення, якщо дитина розуміє, що поліцейський – це товариш і захисник, – підсумовує Марія Здоровега.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,