29.03.2024

Нацбанк випустив пам’ятну медаль, присвячену незламності міст на Київщині під час російської окупації

Ваша реклама

Вшанувати незламність міст-героїв. Нацбанк випустив пам’ятну медаль, аби увіковічнити стійкість міст Київщини під час повномасштабної російської агресії. Назва медалі — “Київщина. Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь”.

Медаль присвячена стійкості, витримці та героїзму громадян і вшануванню пам’яті загиблих. Адже після російського вторгнення 24 лютого 2022 року Ірпінь, Гостомель, Буча та інші населені пункти в передмісті Києва стали зоною інтенсивних боїв. Колони бронетехніки і повітряний десант російської армії з метою оточити Київ захопили населені пункти столичного регіону. Київщина зазнала значних руйнувань житла та інфраструктури. На початку квітня українські захисники звільнили Київщину від російських загарбників. Тоді ж громадськість довідалася про страшні злочини та катування окупантів.

Як інформують на сторінці Музей грошей Національного банку України, на дзеркальному тлі аверсу медалі розміщена стилізована композиція, сформована з мап міст Київщини: Гостомеля, Бучі, Ірпеня, які в поєднанні нагадують форму серця. Ліворуч від центральної композиції – стилізовані вікна будинків, праворуч – кулі, що летять.

Нагадаємо, раніше Нацбанк випустив пам’ятну медаль, присвячену Маріуполю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,