19.03.2024

“Місто героїв — Маріуполь”: ще одну пам’ятну медаль випустили в Україні

Креатор буд

Національний банк випустив у обіг пам’ятну медаль «Місто героїв — Маріуполь». Це третя медаль із серії, що присвячена українським містам та героїчним захисникам. 

Про це повідомили на офіційній сторінці Національного банку України. Як там повідомили, авторка дизайну — київська художниця Марина Куц. За її задумом, на реверсі медалі зображений український воїн, навколо якого — стилізовані уламки, зброя, перехрестя прицілу.

На аверсі медалі – композиція, що символізує місто-герой: фасад драматичного театру під прицілом та стилізовані конструкції «Азовсталі», на які летять бомби.

Унизу на тлі стилізованих хвиль зображено якір, який є і на гербі Маріуполя. Він символізує надію на звільнення та відродження українського міста, яке перебуває у російській окупації.

«У написанні слова „Маріуполь“ літеру „і“ заміняє свічка — це символ пам’яті за загиблими, а літера „о“ імітує карту міста, створену з двох профілів — дитячого та дорослого, як символ примусової депортації», — розповіли у Нацбанку.

Медаль «Місто героїв — Маріуполь» виготовлено з нейзильберу. Її випустять тиражем 100 000 штук, перші 50 тисяч — у 2022 році.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,