06.05.2024

На Зборівщині діє соціальний центр для потребуючих сімей і жертв домашнього насильства

Креатор буд

“Відкрите серце” – такий соціальний центр для дітей та сімей діє у с. Озерна, Зборівського району. Сюди можуть звернутись сім’ї області, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Для сімей свої двері центр відчинив у жовтні 2019 року. З того часу тут жило уже семеро краян. Зараз заклад може прийняти 6 матерів з дітьми. Бо поки що в ньому діє лише одне відділення.

Відділення для батьків, одного із батьків, які опинилися в складних життєвих обставинах. В основному це є жінки з дітьми, які не мають постійного місця проживання, або склалися такі обставини, що в них будинок є не в безпечних умовах для проживання дітей і їм потрібно на даний період часу пожити, – розповідає директорка БО “Центр соціальної підтримки для дітей та сімей «відкрите серце»” Наталія Коцюба.

Зараз тут надають 2 послуги. Тимчасовий притулок означає, що тут можна жити від тижня і до 3 місяців. Інша послуга – підтримуюче проживання. Це використання послуг закладу від 6 до 9 місяців. Зараз у час карантину тут теж приймають жінок.

До прикладу, допомогти жінці просили і учасниці тернопільського осередку всеукраїнської ГО “Асоціація жінок України “ДІЯ””. Близько місяця тому їм повідомили про випадок домашнього насилля. Керівниця організації Ольга Шахін зазначає: під час карантину випадків насилля над жінками стало значно більше, але це аж ніяк не привід терпіти знущання чоловіка.

Під час карантину наш центр підтримки жінок у місті Тернополі працює у режимі онлайн. І якщо ви потребуєте нашої допомоги, то завжди до нас можете звернутися за телефоном на гарячу лінію, – каже керівниця Тернопільського осередку всеукраїнської ГО “Асоціація жінок України «Дія»” Ольга Шахін.

Якщо вам потрібна підтримка, кажуть у центрі, або ви знаєте людей, які її потребують, – телефонуйте за номером 0975704052.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,