20.04.2024

На Тернопільщині зростає рівень смертності від COVID-19

Креатор буд

Рівень летальності від COVID-19 на Тернопільщині зростає – наближається до загальноукраїнського. Загалом у закладах охорони здоров’я в області в стаціонарі від коронавірусної інфекції лікуються майже сім сотень людей. Більше чотирьох тисяч мешканців області хворіють вдома – амбулаторно.

Заступниця начальника роботи Управління охорони здоров’я ТОДА Лідія Чайковська зазначила, що відсоток завантаженості ліжок хворими на COVID в закладах охорони здоров’я становить: по області з підозрами – 50,9 %, без підозр – 41.2 %. По Тернополю з підозрами – 55.2%, без підозр 41,7 %.

Не зважаючи на різке зростання кількості хворих на COVID, правоохоронці стверджують, порушників карантинних обмежень не меншає. Загалом від березня працівники Головного управління національної поліції та патрульні склали більше тисячі адмінпротоколів. В дійсності покараних в рази менше.

Старший інспектор з особливих доручень УОАЗОР ГУНП в Тернопільській області Дмитро Березіцький повідомив, що  наразі суди розглянули 348 протоколів та наклали 27стягнень.

І надалі, аби уникнути порушень карантинних норм, заклади харчування, ринки та ТРЦ інспектуватимуть працівники Держпродспоживслужби. А ось школам управлінці рекомендують піти на канікули із 15 до 30 жовтня. Іншим навчальним закладам – повністю перейти на дистанційне навчання. В разі загострення ситуації –обмеження можуть бути посиленні.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зауважив, що як показала практика – березень-квітень, коли був жорсткіший карантин, ситуація була кращою. Тому й обдумують суворіші заходи і зараз.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,