19.04.2024

На Тернопільщині розростається борщівник

Креатор буд

Зацвітає весною, висота стебла може сягати і 3-х метрів, а доторкнувшись до листка чи стебла – отримаєте опіки. Кожного року ця рослина виростає при дорозі, де часто ходять люди і несе загрозу їхньому здоров’ю. Йдеться про борщівник Сосновського.

Наша знімальна група запитала тернополян чи знають вони, як виглядає борщівник. Виявилось, попри те, що про цю рослину в сезон немало розповідають в ЗМІ, впізнають її далеко не всі. Все ж дехто знає і про те, якими наслідками він небезпечний.

Борщівник Сосновського наша знімальна група знайшла біля Тернопільського ставу. Там, до речі, його вже скосили. Цілу галявину можна побачили біля дороги у Кутківецькому лісі. Загалом “борщівник” можна часто зустріти на узбіччі доріг, річок та на пустирях.

Головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Борис Дишлюк розповів, що борщівник росте практично в кожному районі. Але чи не найбільше він поширений на півдні нашої області – у Заліщицькому та Борщівському районах. Території, де росте борщівник, постійно збільшуються. Тому фахівці застерігають, аби люди були обачними.

Боротись із борщівником Сосновського повинні органи місцевого самоврядування. Якщо ж рослину не знищили – можна повідомити про це і в Управління держпродспоживслужби.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,