20.05.2024

На Тернопільщині реєструють повторні випадки інфікування COVID-19

Креатор буд

Вже втретє хворіє коронавірусом. На Тернопільщині лікарі зафіксували повторне зараження COVID-19. В ОДА кажуть, крім цього є ще кілька випадків, коли пацієнти повторно інфікувались. Наразі складна ситуація у Монастириському районі.

Також активно поширюється вірус у Бережанському, Збаразькому, Чортківському та Тернопільському районах. Показник смертності від COVID-19 у Тернопільський області становить 1,4%.

Медики наголошують, захворіти коронавірусом може кожен, тому варто чітко дотримуватись умов адаптивного карантину. Попри те, що кількість пацієнтів щодня зростає – в області не посилюватимуть обмеження.

Начальник Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук розповів, що на стаціонарному лікуванні перебувають 144 людини, з яких 15 – на кисневій масці, 17 – на кисневому концентраторі. Близько 30-ти хворих у важкому стані.

Це, каже Володимир Богайчук,  пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка виникає через недотримання саме карантинних заходів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,